BREAKING
"En del älskar alla. Alla älskar en del. Jag har alltid känt mig som en del." /Daniel "Om jag fick välja en superkraft, då skulle det vara att vara lite mer som jag." /Daniel "Ödmjukhet är för de dåliga." /Daniel

"Let's Give handlar om att öppna sitt hjärta"

Genom Let’s Give kan Let’s deals medlemmar donera pengar till behövande, organisationer och stiftelser i Sverige och internationellt. I fjol samlades mer än 300 000 kr in genom Let’s Give, en siffra som väntas bli ännu högre det här året.
Hittills i år har Let’s Give samlat ihop mer än 170 000 kr till olika organisationer. Let’s deals medlemmar har under 2015 donerat pengar till Suicide Zero, Clowner utan gränser, Sverige för UNHCR och inte minst Hundstallet, till vilka hela 106 825 kr donerades genom Let’s Give.
– Vi är en liten ideell förening som ger vanvårdade och traumatiserade hundar, omhändertagna av samhället, en andra chans och eftersom vi inte har några statliga medel är alla pengar välkomna och naturligtvis går de till skötseln av våra hundar så att vi kan ge dem en bra och trygg tillvaro på Hundstallet i Åkeshov.
– Alla våra insatser, personella som ekonomiska, går till att stödja vår verksamhet med hundar, antingen direkt eller indirekt, säger Margite Nordenstam, verksamhetschef för Hundstallet.


Sedan ett par veckor tillbaka har Let’s Give en ny ansvarig i form av Camilla. Vi passade på att byta några ord med henne om sin nya arbetsuppgift, om Let’s Give och organisationer och stiftelser det påverkar.

Hej Camilla! Du är nu ny Let’s Give-ansvarig. Hur känns det?
– Det känns verkligen jättebra! Det här är något som känns väldigt viktigt för mig och då är det kul att få chansen att jobba med och utveckla konceptet.

Vad handlar Let’s Give om? – Let’s Give handlar om att öppna sitt hjärta och ge tillbaka! Vi vill göra det enkelt och lättillgängligt för våra medlemmar att hjälpa de som behöver det som mest. Vi vet att viljan att engagera sig och skänka pengar ofta finns hos människor, men tid och pengar kanske står i vägen. Då vill vi göra det så enkelt som möjligt för människor genom att riva ner den där barriären mellan tanke och handling. Genom Let’s Give är man bara ett knapptryck bort och man kan välja mellan olika belopp att skänka, så man väljer det som passar den egna plånboken bäst. Klyscha kanske, men alla bäckar små!

Hur hoppas du kunna utveckla Let’s Give? – Jag vill först och främst öka medvetenheten om Let’s Give. Jag vill att det ska bli en självklarhet för våra medlemmar att samtidigt som de surfar på Let’s deal, kolla in och skänka en slant till den organisationen som är aktuell för Let’s Give just nu. Let’s Give ska vara en av fördelarna med att välja att vara Let’s deal-medlem. – Jag vill också hålla det aktuellt. Hjälpa till där och när det behövs. Sedan vill jag så klart att vi ska kunna hjälpa så många organisationer som möjligt med att samla in så mycket pengar som möjligt!

Vad krävs för att kunna samarbeta med Let’s Give? – Vi har som krav att de organisationer vi jobbar med ska ha ett så kallat 90-konto. Det innebär att de kontrolleras årligen av Svensk insamlingskontroll, vilket säkrar kvaliteten på organisationerna och gör det tryggt för våra medlemmar att skänka pengar.


Just nu samlar Let’s Give in pengar till Min Stora Dag – se dealen här!

Text: Andreas
Bild: Isabelle